Ny partnergrupp på Nordic Public Affairs

En ny partnergrupp tar över ägande och drift av Nordic Public Affairs. Grundaren Martina Lind blir ny huvudägare, samtidigt som Markus Uvell växlar upp sitt ägande och engagemang i Nordic Public Affairs moderbolag. Detta sker i samband med att företagets andra grundare Johan Jakobsson tillträder en tjänst utanför företaget.

Den nya partnergruppen tar därmed över hela Johan Jakobssons ägande. Partnergruppen består av Martina Lind, Markus Uvell, VD Helena Dyrssen, Henry Sténson, Per Rosencrantz och Greger Ekman. VD Helena Dyrssen och styrelse fortsätter som tidigare i sina respektive uppdrag.

– Vi kommer fortsätta göra det vi gör bäst: lyhörd, kvalificerad public affairs-rådgivning. Med tillskottet av Henry Sténson, Per Rosencrantz och Greger Ekman i partnerkretsen stärker vi dessutom vårt långsiktiga erbjudande på flera områden, kommenterar Martina Lind.

– Nordic Public Affairs har från start varit ett företag som drivits av starka ägare djupt involverade i komplexa kunduppdrag. Den nya partnergruppen säkrar företagets möjligheter att fortsätta ligga i framkant, säger styrelseordförande Jan Friedman som också ökar sitt ägande.

Nordic Public Affairs AB grundades 2010 av Martina Lind och Johan Jakobsson. Omsättningen uppgick 2018 till ca 25 MSEK och rörelseresultatet till ca 9 MSEK.