Jan Friedman delägare och styrelseordförande i Nordic Public Affairs

Entreprenören Jan Friedman blir delägare och ny styrelseordförande i Nordic Public Affairs.

– Jan har med sina gedigna erfarenheter från företagsbyggande och företagsutveckling mycket att tillföra Nordic Public Affairs, säger vd:n Johan Jakobsson.

Genom att förstärka styrelsen skapas möjligheter för Nordic Public Affairs att fortsätta växa och arbeta i samma anda som tidigare.

– Nordic Public Affairs har, med sitt konsultteam i mästarklass, på kort tid etablerat sig om en av Sveriges främsta byråer inom samhällskontakter. Jag hoppas kunna hjälpa till med byggandet av detta tillväxtföretag, säger Jan Friedman.

Jan Friedman var på 80-talet ansvarig i Kinnevik för att etablera många av de bolag som senare kom att ingå i MTG och har senare verkat som rådgivare till flera ledande kommersiella TV- och mediebolag i landet. Han har också sin bakgrund som ordförande från några tongivande e-handelsbolag som Netonnet, LensOn, Tretti, BraFilm- och nu senast Sportamore. Jan har även en bakgrund som industriell rådgivare åt flera riskkapitalbolag och tidigare som senior advisor på Kreab. Under studietiden var Jan Friedman ledarskribent på Expressen och kom sedan att arbeta i regeringskansliet.

Nordic Public Affairs startade 2011 och har konsulter med bakgrund i politik och journalistik. Företaget är partnerägt.