Nordic Public Affairs växte 2012 och rekryterar fler rådgivare

Nordic Public Affairs omsatte 16,1 miljoner kronor och gjorde ett rörelsresultat på 6,7 miljoner 2012.  Jämfört med grundaråret 2011 ökade omsättningen med 47 procent.

Resultatet från 2012 bidrar till att Nordic Public Affairs kan stärka erbjudandet med fler erfarna rådgivare i samhällsfrågor. Rådgivarteamet breddas nu med följande personer:

– Jöran Hägglund blir Senior Advisor inom näringspolitik. Jöran har de senaste åren varit chef för Public and Regulatory Affairs på Vattenfall. Dessförinnan var han statssekreterare på Näringsdepartementet och är tidigare partisekreterare i Centerpartiet.

– Lena Ivö blir seniorkonsult. Lena är tidigare informationschef på TCO och dessförinnan biträdande kommunikationsdirektör på AMS. Lena har tidigare arbetet inom IT-branschen och som kommunikationskonsult.

– Martin Hansson blir konsult. Martin har varit ordförande för Miljöpartiet i Stockholm. Martin är sakkunnig i frågor som rör infrastruktur, miljö och beslutsfattande i den kommunala sektorn.

– Sven Otto Littorin blir Senior Advisor inom arbetsmarknadsfrågor i Sverige och EU. Sven Otto är tidigare arbetsmarknadsminister och dessförinnan partisekreterare i Moderaterna. Parallellt med uppdraget som senior advisor kommer Sven Otto att med bas i London fullfölja ett projekt för mobiltelefonindustrin i Skåne.

– Vi håller fast vid vårt koncept med erfarna, seniora konsulter som jobbar nära kunden i varje steg. Vår erfarenhet är att kunderna uppskattar få men riktigt kvalificerade rådgivare som jobbar nära dem både som rådgivare och med produktion av strategi och kommunikationsmaterial, säger Johan Jakobsson, vd på Nordic Public Affairs.