Helena Dyrssen i SvD: ”Man vill ha en regering som fungerar väl och som kan stå regeringstiden ut”

I dagens SvD kommenterar Helena Dyrssen regeringsbildningen och fördelningen av ministerposter, tillsammans med Mikael Sandström, tidigare statssekreterare och riksdagsledamot för Moderaterna, Göran Hägglund, tidigare partiledare för Kristdemokraterna, Benjamin Dousa, tidigare ordförande för Muf och numera vd för tankesmedjan Timbro, Karl Magnus Johansson, affilierad professor i statsvetenskap vid Södertörns högskola.

Helena Dyrssen framhåller, liksom de övriga, att hon tror att det blir en regeringen bestående av M, KD och L.

– Det man vill ha är en regering som fungerar väl och som kan stå regeringstiden ut. Jag skulle säga att chansen är större att Liberalerna kommer med, säger Helena Dyrssen.

Helena Dyrssen uttalar sig också om hur ministerposterna kommer att fördelas mellan partierna.

– Jag tror att partiledarna sätter sig på prestigedepartementen för partierna. Det vill säga att Moderaterna sätter sig på statsministerposten, Liberalerna sätter sig på utbildningsdepartementet, och då blir det nog partiledaren. Och KD sätter sig på Socialdepartementet, säger Helena Dyrssen.