Anders Åkesson – ny senior rådgivare hos Nordic Public Affairs

Nordic Public Affairs utökar sin krets av rådgivare. Efterfrågan på våra tjänster är stor och därför har vi knutit ännu en rådgivare till oss – tidigare riksdagsledamoten Anders Åkesson.

Anders Åkesson har varit riksdagsledamot 2006 – 2022. Dessförinnan har han haft politiska uppdrag i Kalmar län och i Kalmar kommun. Foto: Cornelia Jönsson.

Anders Åkesson lämnade riksdagen när förgående mandatperiod tog slut och kandiderade inte för omval. Anders som varit invald från Kalmar län för Centerpartiet har suttit i riksdagen sedan 2006.

Under större delen av sin riksdagstid har Anders arbetat med infrastrukturfrågor och varit ledamot av Trafikutskottet. Den sista mandatperioden var han Trafikutskottets vice ordförande. 

– Anders Åkesson tillför en värdefull kompetens till Nordic Public Affairs. Genom hans långa och breda erfarenhet att jobba med Sveriges infrastrukturfrågor kommer vi att kunna erbjuda våra kunder viktiga kunskaper och insiktsfulla strategiska överväganden. Vi är glada att ha Anders Åkesson i vår krets, säger Helena Dyrssen vd Nordic Public Affairs.

– Under hela min tid i politiken har ett nätverk av relevanta, seriösa och kunniga kontakter, i verksamheter utanför den politiska sfären, varit avgörande för att skaffa sig ett så brett och stabilt underlag för ställningstaganden som möjligt. När jag nu lämnat den utövande politiska delen av livet bakom mig känns det både angeläget och roligt att kunna fortsätta bidra och vara engagerad, säger Anders Åkesson.