Nordic Public Affairs stärker kundfokus med ny VD och nya partners

img_0187

Helena Dyrssen har utsetts till ny verkställande direktör, partner och seniorkonsult vid Nordic Public Affairs. Hon lämnar därmed uppdraget som överdirektör vid Skatteverket. Dyrssen tillträder som VD den 1 januari 2017.

Nordic Public Affairs har också genomfört en ägarbreddning där seniorkonsulterna Nils Löwenspets och Martin Hansson blir partners. Carl Kangas är partner sedan 2015 och ökar nu sitt ägande i bolaget och blir därmed senior partner.

Styrelseledamöterna och grundarna av Nordic Public Affairs, Johan Jakobsson och Martina Lind, kommer att fokusera på arbetet för uppdragsgivare och fortsätter som huvudägare av företaget.

– Nordic Public Affairs fortsätter att växa och det är viktigt för oss att prioritera arbetet för uppdragsgivarna, kommenterar Johan Jakobsson, som lämnar VD-posten för att få mer tid till arbetet med kunder.

– Vår förmåga att ge råd i komplicerade samhällsfrågor förstärks ytterligare genom rekryteringen av Helena Dyrssen, framhåller Martina Lind.

– Som mångårig kommunikationsdirektör, statssekreterare och ledande statstjänsteman har Helena Dyrssen djupa insikter i politiska beslutsprocesser och de bästa förutsättningar att utveckla Nordic Public Affairs stöd till kunder med komplicerade utmaningar inom samhällsfrågor, säger styrelseordförande Jan Friedman i en kommentar.

  • Helena Dyrssen är jurist från Stockholms Universitet. Dyrssen var under regeringen Bildt bland annat statssekreterare på Kulturdepartementet. Hon har varit kommunikationsdirektör vid TV4 och vid försäkringsbolaget IF. Under regeringen Reinfeldt var Dyrssen statssekreterare vid statsrådsberedningen (L). 2013 utsågs hon av regeringen till överdirektör vid Skatteverket, ett uppdrag som hon nu lämnar. Helena Dyrssen tillträder som seniorkonsult vid Nordic Public Affairs den 1 december och som vd den 1 januari 2017.
  • Carl Kangas blir senior partner vid Nordic Public Affairs. Kangas tillträdde som seniorkonsult 2014 och blev partner 2016. Kangas har tidigare mångårig erfarenhet från förtroendeuppdrag och som politisk tjänsteman (S). Han var senast varumärkesstrateg för Socialdemokraterna inför riksdagsvalet 2014. Carl Kangas är civilekonom från Stockholms Universitet.
  • Martin Hansson blir ny partner. Hansson anslöt till Nordic Public Affairs 2013 och är seniorkonsult. Han har varit ordförande för MP i Stockholm. Hansson har en humanistisk utbildning från Stockholms Universitet och arbetar med upphandlings- och skattefrågor, infrastruktur, miljö och stadsplanering.
  • Nils Löwenspets blir ny partner. Löwenspets anslöt till Nordic Public Affairs som seniorkonsult 2015. Han har tidigare arbetat i Stockholms stadshus med stadsbyggnadsfrågor i sex år, senast som borgarrådssekreterare (M). Löwenspets är utbildad arkitekt från Kungliga tekniska högskolan.