Tre nya konsulter till Nordic Public Affairs

Nordic Public Affairs möter en växande efterfrågan på rådgivning om samhällsfrågor. Därför utökas teamet med fler konsulter, samtidigt som två konsulter har gått vidare till politiska uppdrag.

– Vi har sökt medarbetare som delar vårt samhällsintresse och vill arbeta i en miljö med höga krav på kvalitet, integritet och omdöme. Vi är glada att kunna knyta flera sådana konsulter till oss, kommenterar Helena Dyrssen, vd för Nordic Public Affairs.

  • Hakim Belarbi kommer närmast från regeringskansliet där han varit pressekreterare åt Peter Eriksson och Mehmet Kaplan. Tidigare har Belarbi bland annat arbetat för Miljöpartiet i Stockholms stadshus och på Tillväxtverket. Belarbi har universitetsstudier i statsvetenskap och internationella relationer samt en examen i PR och strategisk kommunikation från Berghs.
  • Sofia Lund ansluter också som konsult. Sofia kommer närmast från Hegeli Public Affairs. Tidigare har Sofia Lund varit kanslichef hos kommunledningen i Upplands Väsby, och regionombudsman för unga socialdemokrater i Stockholms län (SSU). Sofia har också varit verksam inom ABF. Sofia Lund är fil kand i mänskliga rättigheter.
  • Greger Ekman har arbetat som ledarskribent åt bland andra Svenska Nyhetsbyrån, ATL – Lantbrukets affärstidning och Nya Wermlands-Tidningen där han periodvis även har tjänstgjort som tillförordnad politisk redaktör. Ekmans specialområde är den gröna sektorn och de areella näringarna. Han är jur kand samt tekn kand i skog- och träteknik.

Samtidigt har två konsulter gått vidare till nya uppdrag – Martin Hansson som gruppledare för Miljöpartiet i Stockholms Stad och Isabel Lundin som snart börjar som pressekreterare hos finansminister Magdalena Andersson.